Brugervejledninger
Assisting User Interfaces, AUI
Dit produkts potentiale understøttes af sekundære teknologier som brugervejledninger. Derfor bør de designes og kvalitetssikres med samme omhu som selve dit produkt.
Hvorfor deltage i kurset?
Brugervejledninger er et bredt felt der dækker installationsmanualer, fejlsøgning, samlevejledninger, quick reference guides og meget mere. Dette kursus omhandler alle former for trykte dokumenter der skal hjælpe brugere.
På kurset lærer du at forstå trykte brugervejledninger samt hvordan de bidrager til brugeroplevelsen af dit produkt. Du vil få en metodisk og praktisk forståelse for hvordan du systematisk kan arbejde med at udvikle værdiskabende brugervejledninger, der faciliterer sikker og korrekt brug af dit produkt fra første on-boarding og gennem resten af produktets livscyklus.
En brugervejledning kan ofte blive tilsidesat og nedprioriteret i produktudviklingen eller lavet som en sidebemærkning sidst i processen - men i virkeligheden kan brugervejledningen med fordel ses som en højteknologisk og central del af brugergrænsefladen - med et stort potentiale for at sikre en helstøbt brugeroplevelse.
På kurset arbejder vi ud fra vores ekspertviden om hvordan mennesker fungerer og interagerer med teknologi. Det giver dig værktøjerne til at skabe den optimale brugervejledning, der medregner brugernes perspektiv og forståelse. Hermed sikres at du kan forholde dig kvalificeret til de mange spørgsmål, der naturligt opstår i udarbejdelsen af en brugervejledning.
Hvem er dette kursus henvendt til?
Kurset henvender sig til projektledere, designere, grafikere og udviklere der arbejder med at producere trykte brugervejledninger, samt ildsjæle med ønsket om eller ansvaret for at drive udviklingen af et brugervejledningsprojekt.
Kurset er for fagfolk der er garvede, såvel som uerfarne, i udarbejdelsen af brugervejledninger. Det kan ligeledes bidrage på alle stadier i udviklingen af brugervejledninger. Inden kurset sender vi en række spørgsmål for at forstå deltagernes erfaringsniveau og hvor de er i udviklingsprocessen. På den måde kan vi skræddersy kurset så du får maksimalt udbytte.
Kurset har relevans i forhold til alle trykte brugervejledninger på tværs af brancher (B2C, B2B), leverancer (produkt, service), kompleksitet og lignende.
Kurset afholdes som udgangspunkt på dansk, men udbydes også på engelsk.
Det lærer du på kurset:
Vi har udviklet en række ekspertværktøjer, der fortæller dig specifikt, hvordan du kan designe brugervejledninger af høj kvalitet, der gør, at brugerne får mest mulig ud af dine produkter.
Igennem workshops vil du få hands-on-erfaring med at anvende vores omfattende sæt af design-guidelines. Her finder vi frem til de specifikke designmæssige retningslinjer for den følgende udvikling af din brugervejledning, så du kan komme hurtigt videre efter kurset.
Med vores værktøjskasse går vi analytisk og metodisk til værks og analyserer muligheder og begrænsninger i udformingen af brugervejledningen ud fra flere lag:
Det fysiske medie
Sidernes komposition
Grafik, billeder og illustrationer
Tekst, wording, tone of voice, narrativ
Vigtigst af alt kigger vi på samspillet og den gensidige understøttelse mellem disse lag.
Praktisk information:
Brugervejledninger
Assisting User Interfaces, AUI12.500 Dkr. (ekskl. moms)
3 dage fra 9:00-16:00
25.−27. oktober, 2022
9.−11. maj, 2023
UX Campus
Dannebrogsgade 5
1660 København V.
(1200 meter fra Hovedbanegården)
Tilmelding og betaling
Meld dig til kurset herunder. Betaling sker via faktura, som vi sender til dig.
Det får du med kurset:
Små hold. Maks 10 personer.
Kommenteret litteraturliste.
Interaktivt PDF kompendium.
Praktiske øvelser med fokus på din virksomheds projekter.
Gratis opfølgende support og sparring.